Geen producten (0)

Over ons

Zefier Horsemanship is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Voor mijn paard was ik opzoek naar een leadrope waar de clip van af kon, zodat je de leadrope makkelijk kan wassen. Deze waren moeilijk te vinden en vaak duur. Daarom besloot ik opzoek te gaan naar touw om zelf een leadrope te maken. Bij een mooie leadrope hoort een mooi passend touwhalster het eerste halster was dan ook snel gemaakt. 
 
Op mijn ''setje'' volgde veel positieve reacties, al snel werd ik gevraagd door vrienden en kennissen of ik voor hun ook een leuke set kon maken. Vanwege de vele aanvragen hebben we Zefier Horsemanship per 1 april 2014 in laten schrijven bij de KvK. Naast de verkopen op bestelling zullen wij er ook naar streven om regelmatig op evenementen te staan. 
 
De naam Zefier staat voor 2 hele bijzondere paarden uit mijn leven. Het begon 10 jaar geleden met een KWPN hengst veulen wat deze naam kreeg. Een heel bijzonder dier wat ik geboren heb zien worden en waar ik een hele bijzondere band mee kreeg. Helaas is hij op 3 jarige leeftijd verkocht door zijn fokker en ben ik hem uit het oog verloren. Ik heb toen altijd gezegd, als ik ooit zelf een paard koop en het heeft een naam die ik er niet bij vind passen dan, noem ik het Zefier als een mooie herinnering aan dit prachtige dier. 
 
In maart 2013, na vele paarden te hebben gezien viel mijn oog op een friese jaarling merrie. Het was liefde op het eerste gezicht, ik wist het gelijk dit paard is bijzonder. De naam die ze van de fokker had gekregen vond ik niet bij het paard passen dus hebben we haar een nieuwe roepnaam gegeven…. Zefier. Helaas is Zefier niet heel lang bij ons geweest op 3 jarige leeftijd hebben wij haar op de kliniek van Utrecht achter moeten laten. Na een slopende nacht is verstoppingskoliek haar fataal geworden, we missen haar vreselijk maar zijn blij met alle mooie momenten die ze ons heeft gegeven.
 
Een leven zonder paard is niets voor ons, totaal onverwachts een maand na het overlijden van Zefier werden we opnieuw verliefd op een friesje, een kleine merrie van 11 maanden die we de naam Ziva hebben gegeven, zij is inmiddels ruim 3 jaar in ons bezit. In april kwam er ongepland nog een friese dame bij, Ziva's moeder kwam te koop en onze droom is een tweespan en tandem friezen, dus hebben we al snel de knoop doorgehakt en zo Gelske weer met haar dochter herenigd.

 

                              Zefier in gedachte voor altijd bij ons.     

  

                                                                                                              Foto's met dank aan Danielle Mark Fotografie